COTS-moduler och inbyggd intelligens

12/18/2014

Vår egna Patrik Björklund, till vardags director of sales på Tritech Solutions, syns som en av fyra talare på TEC-mässan i Göteborg den 29 januari. Patrik kommer att tala om något som är tätt sammanknutet med Tritech Solutions verksamhet: COTS-evolutionen – Att använda standardplattformar i utveckling och produktion av svensk elektronik.

 

Synopsis:

Inbyggnadsmoduler inom områden som till exempel processorplattformar, trådlös kommunikation, datalagring och displaylösningar, har blivit allt vanligare inslag utvecklingen och tillverkningen av industriella produkter som idag ofta har mer inbyggd intelligens än tidigare. Mindre formfaktorer och lägre enhetskostnader, har gjort det allt mer intressant att använda byggblock från hyllan.

 

Tillgången till färdiga subsystem reducerar utvecklings- och underhållskostnader, men påverkar också produktionen, där allt mer av den mest komplexa elektroniken i form av COTS-moduler tillverkas i Asien, medan applikationsspecifik elektronik, kapsling och slutmontage görs nära kunden.

 

Vi tittar på några vanligt förekommande standards och byggsätt, och exempel på typiska projekt och slutprodukter.

 

- Jörgen Carlsson

 

 

Dela på Facebook
Dela i Twitter
Dela i LinkedIn
Dela i Google+
Gilla denna nyhet
Please reload

Kontakt

Sundbyberg Tel. +46 8 410 120 00

Göteborg      Tel. +46 31 763 38 00

Helsingfors  Tel. +35 8 40 829 76 60

info@tritech.se

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Sociala medielänkar