Tritech satsar på exjobbare för att driva IoT framåt

– Högskolestudenterna söker sig ofta till företag som de känner till. För Tritech som utvecklar teknik, dold i lösningar som används av många, så är det en utmaning att bli upptäckt, säger Tritechs VD Åke Wernelind.

 

Tritech har därför funnit att examensarbeten är en perfekt väg för företaget och studenterna att lära känna varandra, samtidigt som det är ett sätt att ta fram innovativa lösningar inom bolagets kärnområden hårdvarunära programmering och applikationskod för produkter.

Tritech har själva tagit fram några breda förslag på ämnen som sedan utmejslats tillsammans med exjobbarna. Ett av årets exjobb handlar till exempel om lokalisering av mjölkkor med hjälp av IoT i böndernas befintliga infrastruktur. Bakom det står Sebastian Quiroga och Ludvig Michaelsson, som kom i kontakt med bolaget via en bekant.

 

– Mjölkkon är ett av våra mest övervakade djur. Vårt arbete handlade om att så energisnålt som möjligt optimera positioneringsnoggrannheten av djuren. Det roligaste med det här exjobbet var att upptäcka nya möjligheter med ingenjörsyrket och IoT-området som man kanske inte hade tänkt på. Den nya tekniken finns verkligen överallt, säger Ludvig.

 

Edvard Collin och Frida Lindberg träffade Tritech på KTHs arbetsmarknadsdagar, Armada, och har under våren tittat på tekniska lösningar för sakernas internet.

 

– Vi testade olika kommunikationstekniker och undersökte vilka hinder som finns för IoT vad gäller bland annat säkerhet och integritet. Examensarbetet har varit en bra övergång från högskolevärlden till arbetslivet, menar Edvard.

 

/Gunnar Winqvist Tjäder

 

 

 

  Dela på Facebook
  Dela i Twitter
  Dela i LinkedIn
  Dela i Google+
  Gilla denna nyhet
  Please reload

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

  Sociala medielänkar

  Kontor

  Sundbyberg (HQ) Tel. +46 8 410 120 00

  Göteborg      Tel. +46 31 763 38 00

  Linköping Tel. +46 13 211 880

  Helsingfors  Tel. +35 8 40 829 76 60

  Kontakta oss

  OBS: Enligt GDPR-lagen ber vi er att ej uppge några personuppgifter i fritextfältet ovan.