Tritech vinner AI Comes Home


Den 7-8e december arrangerade Fortum sitt industrihack "AI Comes Home". Tritech och sex andra lag tävlade med innovativa system som kan prata med AI-system som Google assistans, optimera laddstationer för elbilar mm.

William Eklöf, utvecklingsingenjör på Tritech, förklarar vad Tritechs team gjorde dessa två, intensiva dagar. "Temat för hackathonet var "AI comes home". De ville egentligen ha idéer om hur man kunde använda "AI assistenter" såsom Google Home och Amazon Alexa att för att göra det bättre för Fortum och för slutkunden."

Använder AI assistenten för att boka laddningsstolpar

"Vi kom väl in med en idé om att man kunde få ut information om personers schema, skicka upp det i molnet och lastbalansera. Efter att ha snackat med Fortumrepresenterna gled vi mer och mer in på laddning av elbilar. Att man till exempel kunde använda AI assistenten för att boka laddningsstolpar på jobbet och vid längre resor kunna använda informationen för att förboka laddstationen på vägen. Nyttan för kunden skulle vara att man alltid kan känna sig trygg att sin bil är tillräckligt laddad inför sin resa."

De utgick från Fortums lokaler i Hjorthagen och Tritechs team med Mustafa Abdul Rasool, Viktor Selleby och William Eklöf gick som segrare och kommer nu att gå vidare i en andra omgång. Nu handlar det om att tävla emot ett annat team där varje grupp arbetar fram ett pilotprojekt med sin vinnande idé som grund.

Tritechs utvecklingsingenjör och Teamlead Mustafa Abdul Rasool pratar om vad han tror var nyckeln till vinsten. "Jag tror att det var två stora nycklar, dels att vi var lyhörda i början och anpassade vår idé till vad fortum jobbar med. Igår så växlade vi om idén och anpassade ännu mer efter vad de faktiskt håller på med och gör forskningar inom. Det andra var vårt förslag om pilotprojektet, de tyckte det var realistiskt och helt enkelt genomförbart. Och att det är en riktigt, riktigt bra idé helt enkelt. Bra team också, men vi var ganska sent ute med att jobba med idén så flexibiliteten igår var en nyckelfaktor och att alla siktade mot samma mål."

Vi på Tritech är riktigt stolta över vårt team och håller er uppdaterade om nästa steg. För mer information om Tritechs prestationer i Industrihacket, kontakta Gunnar Winqvist Tjäder.

_____________________

OM TRITECH

Tritech är ett tekniskt utvecklingshus som tar fram intelligenta produkter och system för att realisera nya innovationer, tjänster och prylar inom IoT. Vi är ett produktutvecklingsbolag för så väl större etablerade bolag som start-ups inom industrin. Vi kan hjälpa våra kunder i hela processen, från idéframtagning till färdig produkt.

ATT JOBBA PÅ TRITECH

Tritech är ett juste företag där alla får möjlighet att synas, höras och utvecklas ihop med duktiga kollegor. Vår kultur genomsyras av nyfikenhet, innovation och gemenskap. Alla på Tritech bygger vår kultur och vår kultur är vårt varumärke. Läs mer om att vara Tritechare HÄR