Ett startups förtroende


Vi på Tritech gillar att följa spännande startups oavsett om vi är tekniska partner eller ej. En startup som är på god väg mot toppen är Gardenize med grundare Jenny Rydebrink som vann Venture Cup Göteborgs Top-Tech pris förra onsdagen. Tritech Göteborgs VD Magnus Janemyr har varit med och stöttat bolaget sedan starten 2015 och har tagit med sig flera lärdomar under resans gång.

Det var nästan tre år sedan Magnus och Jenny träffades genom en tidigare gemensam arbetskollega. Jenny ville skapa en app som kunde hjälpa henne att hålla ordning i trädgården men hon saknade den tekniska expertisen som behövdes för att komma vidare med idén. Magnus roll blev i huvudsak att agera tekniskt bollplank.

- Detta var innan vi lanserade Tritech Innovation Labs som sysslar uteslutande med att hjälpa startups med teknisk expertis, berättar Magnus. Den tid jag stöttat Gardenize har ju varit från andra sidan förhandlingsbordet så att säga - som kund, och det har varit ovärderligt att få ett startups synvinkel.

Som nystartat företag utan ekonomiska muskler fick Gardenize söka resurser i andra länder och hittade till slut en samarbetspartner i Serbien. Där fanns mycket att lära av hur man arbetade med kommunikation när man har startups som kund, upptäckte Magnus.

- All källkod var tillgänglig 24 timmar om dygnet, projektinformation låg på molntjänster och kunde följas live när som helst av kravställaren. Mail och telefonsamtal besvarades direkt och man lade stort fokus på att vinna och bibehålla förtroendet hos kund på ett sätt som fick oss att känna sig oss lika viktiga och trygga som om samarbetspartnern suttit lokalt vägg i vägg.

Magnus har genom åren lärt sig enormt mycket genom att agera Gardenize samarbetspartner. När det blev dags att lansera Tritechs egna startup-tjänst applicerade han mycket av det han lärt sig som startup-entreprenör.

- Ett transparent och kommunikativt affärssätt tillsammans med väl avgränsade och prisvärda utvecklingspaket var ett vinnande koncept för Gardenize utländska samarbetspartners och något att ta lärdom av för att skapa tillit och förtroende hos startup-bolag, säger han.

OM GARDENIZE

Succéappen Gardenize finns för dig och din trädgård. Här sparar du information om dina växter, dina växtplatser och dina trädgårdsaktiviteter på ett enkelt sätt genom att ta bilder och notera det som du vill komma ihåg. Att du alltid har din trädgård med dig och att allt blommar samtidigt hela året - Ja det är en bonus!

Gardenize är den första riktiga trädgårds-appen på svenska som är till för hela din trädgård. Med Gardenize i mobilen har du alltid med dig din trädgård och kan drömma dig tillbaka när som helst. Gardenize.com

OM TRITECH

Tritech är ett tekniskt utvecklingshus som tar fram intelligenta produkter och system. Vi realiserar innovationer, tjänster och prylar inom IoT (Internet of Things).

Vi arbetar för så väl större etablerade bolag som startups. Vi hjälper kunder i hela processen från idéframtagning till färdig produkt.

Vi är jordnära och alla får möjlighet att synas, höras och utvecklas ihop med duktiga kollegor. Vår kultur genomsyras av nyfikenhet, innovation och gemenskap. Alla på Tritech bygger vår kultur och vår kultur är vårt varumärke.

Läs mer om Tritech

Läs mer om Tritech Innovation Labs

Läs mer om att jobba på Tritech