Framtidsnycklar med ASSA ABLOY


ASSA ABLOY & Tritech, Del 1 - En ny framtid kräver nya metoder

Rörmokare Kalle Karlsson står på plan 6 på Östermalm när telefonen ringer. Kan han installera en dusch imorgon i Vasastan? Han kollar på klockan och avböjer jobbet. Hur ska han hinna det? Han ska hinna ta reda på, beställa, hämta det som behövs och sedan sitta i bilköer genom stan. Han suckar. Det fanns en lucka mitt på dagen där han hade hunnit göra jobbet, men det är logistiken runtom som tvingar honom att tacka nej. ”Detta är problemet som vi håller på att lösa” säger Peter Stenlund, VD på ASSA ABLOY Logistic Security Solutions, med ett triumferande leende.

Samarbetet med Tritech började för två år sedan och i sann Tritechanda var stilen allt annat än traditionell. Hur kan man på ett säkert sätt göra det möjligt för företag och privatpersoner att ta emot leveranser under tider då det saknas personal, exempelvis under lunch, nattetid eller tidiga morgnar? Hur kan vi ordna så att rörmokare Kalle Karlsson har allt som behövs för hans installation ståendes innanför dörren när han kommer till kunden?

”Vi gör allting tvärsom..” skrattar Peter. Tritechs seniora utvecklare Martin Sikström ler instämmande; ”Vi har ju inte stilen där vi skriver en spec, implementerar den, visar att vi uppfyllt den och fakturerar. Faktum är att vi inte ens försökte skriva en kravspecifikation. I det skedet visste vi inte vad vi skulle kravställa. Istället gjorde vi en prototyp och använder den för att samla in krav.”

”Det blev väldigt agilt och leant”, fyller Peter i, ”och det är ju för att det är helt nytt för oss och användarsidan styr oss totalt men vi måste samtidigt förstå hela deras flöde från start till slut och se vad de saknar. Detta finns det inga mallar för, inga standarder – eftersom det vi vill erbjuda inte finns idag.”

ASSA ABLOY Logistic Security Solutions, är ett nystartat bolag inom koncernen som utvecklar lösningar för logistikbranschen. Tillsammans med Tritech har man tagit fram hårdvara, molntjänster samt appar för att möjliggöra för låsägare att delegera ut digitala nycklar. Vi är på väg mot en värld där du inte bara får dina säkra leveranser dubbelt så snabbt. Även de företagare du anlitar kan göra jobbet på halva tiden. I nästa artikel pratar vi om projektets key management och oförutsedda ringar på vattnet. Håll koll på oss!

The next thing is our thing.

OM TRITECH

Tritech är ett tekniskt utvecklingshus som tar fram intelligenta produkter och system. Vi realiserar innovationer, tjänster och prylar inom IoT (Internet of Things).

Vi arbetar för såväl större etablerade bolag som start-ups. Vi hjälper våra kunder i hela processen från idéframtagning till färdig produkt.

Vi är jordnära och alla får möjlighet att synas, höras och utvecklas ihop med duktiga kollegor. Vår kultur genomsyras av nyfikenhet, innovation och gemenskap. Alla på Tritech bygger vår kultur och vår kultur är vårt varumärke.

Vidare till fler referenser.