Empowering ideas

11/13/2018

 Ämnet jämlikhet i tech-branschen ligger mig varmt om hjärtat och jag ser till att hålla mig någorlunda uppdaterad genom att gå på event som den årliga Women in Tech-konferensen, hålla mig aktiv i Facebook-gruppen Teknikkvinnors flöde och läsa de inspirerande nyhetsbrev som hamnar i inkorgen. Och varje gång är det samma visa - jag sitter där på den sista föreläsningen för dagen eller i slutstycket på en artikel - och det känns som om jag ska spricka av all inspiration.

 

Men sen är händelseförloppet skrämmande upprepande, och jag tror inte att jag är den enda som känner igen mig i följande scenario. Dagen efter berättar man kanske om höjdpunkterna från eventet vid kaffeautomaten på fikapausen. Två dagar efter har man fortfarande ”jag borde ta tag i det här”-känslan från någon idé man fick där i inspirationsdimman på konferensen. Men dag tre har vardagen återgått till sin vanliga rytm, och idéerna finns i bästa fall nedkladdade på en rosa post-it nederst på datorskärmen (tills den ramlar av nån vecka senare).

 

TechEq-eventet ”Empowering Ideas” den 22:a november handlar om just detta faktum. Vi ska fråga oss hur man plockar upp den där inspirationen och skapar något av det, och diskutera varför det blir som det blir.

 

Eventet, som denna gång hålls på Tritech, kommer gästas av Pink Programming och de kommer dela med sig av sin historia om hur de tog de där första stegen från idé till handling. Och jag hoppas att jag inte bara går därifrån med inspiration - utan även en plan på hur jag ska ta det vidare till handling.

 

- Johanna Nordlöf, Systemutvecklare inom inbyggda system på Tritech

 

OM EVENTET

Torsdagen den 22a november från kl.07:30 bjuder Tritech i samarbete med TechEq och Pink Programming in till frukostseminarium på ämnet Empowering ideas om hur du tar idén från post-it lappen till mötesrummet och vidare. Genom föreläsningar och workshops reder vi ut skillnaden mellan de idéer som blir något och de som faller i glömska. Till eventsidan

 

 

 

Dela på Facebook
Dela i Twitter
Dela i LinkedIn
Dela i Google+
Gilla denna nyhet
Please reload

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Sociala medielänkar

Kontor

Sundbyberg Tel. +46 8 410 120 00

Göteborg      Tel. +46 31 763 38 00

Linköping Tel. +46 13 211 880

Helsingfors  Tel. +35 8 40 829 76 60

Kontakta oss

OBS: Enligt GDPR-lagen ber vi er att ej uppge några personuppgifter i fritextfältet ovan.