Zipforce - från prototyp till CE-märkt produkt

8/25/2020

 

 

I november 2018 kom Tritech i kontakt med Zipforce och Måns Bengtsson, en energisprudlande entreprenör med stora visioner för framtiden. Måns ville revolutionera sättet vi ser på elcyklar och förklarade att det är både smidigare och mer miljövänligt att ha en portabel elcykelmotor, som enkelt kan flyttas mellan flera olika standardcyklar, detta för att på så sätt minska stöldrisken och öka flexibiliteten. Vi på Tritech fick förmånen att vara med på industraliseringsresan, från  prototyp till en CE-märkt produkt med fina omdömen. Vår kundansvarige Mats berättar.

 

”När jag för första gången fick förmånen att provcykla Zipforce blev jag imponerad över hur bra den fungerade” säger Mats, som testade Zipforce när den fortfarande var i ett prototypstadie. Prototyperna visade att konceptet fungerade, men då elektroniken var sammansatt av enklare standardmoduler var den inte möjlig att serieproducera. Tritechs uppgift blev således att hjälpa Måns att industrialisera Zipforce, och med detta inleddes det som skulle komma att bli ett väldigt lyckat samarbete. 

 

 

 

Efter en kort analys och förstudie inleddes projektet som enligt Mats präglades av en tät dialog och ett nära samarbete, vilket han även tror var en av grundpelarna till det lyckade slutresultatet. ”Det har funnits utmaningar i att uppnå alla krav enligt elcykeldirektivet och i att få produkten CE-märkt, men genom ett nära och flexibelt samarbete kan vi nu med glädje se en riktigt bra produkt som vi tror starkt på.”

 

Idag går Zipforce i serieproduktion och finns tillgänglig att köpa online. Produkten har även tagits emot väl och beskrivs som en högkvalitativ produkt i flera branschmedia som exempelvis Allt om Elcyklar och Cycling Plus.

 

Vill du veta mer om hur Tritech kan hjälpa dig industrialisera din idé? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

 

Dela på Facebook
Dela i Twitter
Dela i LinkedIn
Dela i Google+
Gilla denna nyhet
Please reload

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Sociala medielänkar

Kontor

Solna (HQ) Tel. +46 8 410 120 00

Göteborg      Tel. +46 31 763 38 00

Linköping Tel. +46 13 211 880

Helsingfors  Tel. +35 8 40 829 76 60

Kontakta oss

OBS: Enligt GDPR-lagen ber vi er att ej uppge några personuppgifter i fritextfältet ovan.