Världens bästa exjobbare

Efter en intensiv rekryteringsprocess med rekordstort tryck (så mycket att vi faktiskt var tvungen att stänga ansökningen redan i oktober) har Tritech nu landat vårens fyra exjobbare. Vi är otroligt nöjda med de studenter som vi tagit in och taggade på att se deras projekt växa fram under våren. Under de senaste veckorna har vi försökt reflektera lite kring varför exjobbsrekryteringen går så bra, och jag tänkte dela med mig av mina initiala tankar kring ämnet.Jag gjorde själv mitt exjobb på Tritech under våren 2016 och har sedan dess antingen varit engagerad som handledare eller ansvarig för rekryteringen. Vid det här läget har jag nästan tappat räkningen, men jag tror att jag har stått på över 15 studentmässor under mina år på Tritech, och engagerat mig i minst lika många events. Från Armada till LARV (-30 grader i sneakers och jeans är kallt, ifall någon undrade), från Halloweenhackathon med våra mekatroniker till mottagningslekar med elektrostudenter. Vi har med andra ord hunnit med att träffa en och en annan student under åren som gått, och byggt relationer både med individer och studentsektioner. Och det är just dessa relationer som med stor tydlighet nu är en av framgångsfaktorerna till varför vi lyckas med våra exjobb.


En annan faktor som enligt mig bidragit starkt till arbetet är engagemanget hos våra egna anställda kring exjobb, och kulturen vi skapat tillsammans kring dem. Det finns alltid idéer, både interna eller scoutade hos någon av våra kunder, och ett härligt driv för att ta sig an en handledarroll. Tritechs exjobbshandledare har ofta ganska nyligen tagit sig igenom en examen själva och vet vad det innebär. De tar också själva initiativ till att göra själv handledarrollen bättre och bättre varje år och är duktiga på att förmedla kunskap vidare.


Icke att förglömma är såklart också den kvalitetskontroll vi, tillsammans med våra seniora utvecklare, gör på våra exjobbare (precis som för alla i vår rekryteringsprocess). Vi sätter hög tilltro till våra tekniska intervjuer där vi inte bara bedömer vad kandidaterna kan, utan även deras inlärningsförmåga och hur de tar sig an olika problem. Ett urval som vi tror resulterar i skarpare exjobbsresultat.


Maskineriet “Exjobb på Tritech” fungerar alltså rätt bra, och jag får erkänna att jag är både stolt och glad över att få vara med på åtminstone delar av denna resa. Jag ser fram emot att få lära känna vårens nya exjobbare bättre och se deras resa. Det var som sagt väldigt hög konkurrens i år, och vi är väldigt stolta över att kunna välkomna Sara, Philip, Andreas och Elias till våren. Och till er som valdes bort i den lavinartade pipen - stort lycka till med era projekt och med starten av era karriärer! Vi hörs och ses i framtiden.